gjykata e larte_new politics logo_presentation_017_copy_2
DREJTORIA E MARRËDHËNIEVE ME PUBLIKUN (MEDIAN) DHE ME JASHTË

Tiranë, 16.11.2022

NJOFTIM PËR MEDIAN

Zëvendëskryetari i Gjykatës së Lartë, Z. Sokol Sadushi, u takua të martën me z. Andrew Horn, Oficer i Programeve të zbatuara në Shqipëri, Kosovë dhe Ballkanin Perëndimor nga Byroja për Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Ligjzbatimit, Zyra për Evropën dhe Azinë (INL/EA) dhe z. John Kastning, Drejtor i INL-së pranë Ambasadës së SHBA në Shqipëri.

Z. Sadushi falenderoi projektin “Ulja e numrit të çështjeve të prapambetura dhe përmirësimi i efikasitetit në Gjykatën e Lartë të Shqipërisë”, mbështetur financiarisht nga INL, duke vlerësuar kontributin e deritanishëm në mbështetje të përpjekjeve që Gjykata e Lartë po bën për të trajtuar çështjet e prapambetura, të cilat kanë një ndikim serioz në jetën e qytetarëve shqiptarë në pritje të drejtësisë, duke i siguruar njëkohësisht përfaqësuesit e INL-së për një bashkëpunim sa më efektiv. Z. Sadushi theksoi se opinioni publik pret shumë prej gjykatës dhe ky bashkëpunim do të sjellë rezultate akoma më të mira, pasi volumi i çështjeve të prapambetura (backlog-u) ka nisur të ulet në numra të dukshëm.

Përfaqësuesit e INL-së falënderuan Gjykatën e Lartë për bashkëpunimin me Projektin dhe INL-në dhe theksuan se çdo arritje e projektit është simbol i bashkëpunimit të frytshëm me Gjykatën e Lartë.

Vazhdimi i përpjekjeve të përbashkëta për uljen e numrit të çështjeve të prapambetura mbetet prioritet kyç për të rritur besimin e publikut.

 

 

Për kontakt: Ida Vodica Laska Drejtor i Marrëdhënieve me Publikun (Median) dhe me Jashtë Email: ida.vodica@gjykataelarte.gov.al www.gjykataelarte.gov.al

Te gjitha te drejtat e rezervuara. © 2014 Gjykata e Larte