gjykata e larte_new politics logo_presentation_017_copy_2
DREJTORIA E MARRËDHËNIEVE ME PUBLIKUN (MEDIAN) DHE ME JASHTË

Tiranë, 04.05.2021

NJOFTIM PËR MEDIAN

I dërguari special i gazetës prestigjoze franceze “Le Figaro”, gazetari Thierry Portes, i cili ndodhej javën e kaluar në Tiranë, pati mundësinë të zhvillonte një intervistë mbi procesin e reformës në drejtësi me Zëvendëskryetarin e Gjykatës së Lartë Z. Sokol Sadushi. Përmbledhjen e shkrimit të publikuar nga “Le Figaro”, po e përcjellim më poshtë. Ndërkohë mund ta lexoni edhe ne linkun e gazetës të publikuar online. https://www.lefigaro.fr/international/l-albanie-confrontee-a-une-penurie-de-juges-integres-20210502

Në shkrimin e tij Portes thekson: “Sokol Sadushi, zëvendës presidenti i Gjykatës së Lartë, i cili është një nga autorët e kësaj reforme të dëshiruar préj kohësh e sot të duartrokitur nga Bashkimi Evropian, mbetet në bindjen "që nuk ka patur rrugë tjetër" e që eshtë "zgjedhja më e mirë për Shqipërinë". Ne zyren e tij ne qendër të Tiranës ai artikulon "procesi është më shumë pozitiv sesa negativ"; "që më e rëndësishmja është reformimi i sistemit" e që "të gjithë do të binden kur të jetë vendosur" atehere "kur gjykatesit do të jenë më pak të korruptuar ", “më pak të varur nga politika, më profesionistë, më pergjegjës e me të vlerësuar, "sipas kritereve të qarta e transparente". Ai shpreson që metoda shqiptare do të bëhet një shembull që do të kopjohet edhe nga vendet e tjera”.

 

 

 

Për kontakt: Ida Vodica Laska Drejtor i Marrëdhënieve me Publikun (Median) dhe me Jashtë Email: ida.vodica@gjykataelarte.gov.al www.gjykataelarte.gov.al

Te gjitha te drejtat e rezervuara. © 2014 Gjykata e Larte